A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Новини

Дата: від до Скинути

З Міжнародним днем волонтера!

З Міжнародним днем волонтера!

Уже три десятиліття у календарі міжнародних свят 5 грудня позначене як День волонтера. Проте в Україні слово «волонтер» набуло нового звучання і змісту з 2014 року, коли вся наша країна була піднята по тривозі дати відсіч агресії. Саме волонтери першими стали посередниками між народом і армією. Не втрачає свого значення слово "волонтер" і його зміст і сьогодні, в умовах повномасштабної війни, коли кожен з нас став волонтером.

10:12 05.12.2022

Безоплатна правова допомога: зупинимо домашнє насильство!

Безоплатна правова допомога: зупинимо домашнє насильство!

Війна в Україні загострила ризики, пов'язані із проявом домашнього насильства. Події, зумовлені наслідком емоційного та економічного напруження лише посилюють такі кризові стани суспільства, в якому домашнє насильство перетворюється на тему “сімейної справи”. Однак війна не є і не може бути причиною виправдання цього явища. Будь-яке насильство стосовно людини — є порушенням її прав та тягне за собою юридичну відповідальність.

16:29 29.11.2022

Порядок отримання статусу учасника бойових дій. Нові законодавчі зміни.

Порядок отримання статусу учасника бойових дій. Нові законодавчі зміни.

Українці, які брали безпосередню участь у заходах з оборони нашої Батьківщини, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації після 24 лютого можуть отримати статус учасника бойових дій відповідно до нових змін від 21.10.2022 №1193 Постанови Кабінетів Міністрів України (залі – КМУ) №413 «Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення». Постанова передбачає визначення основних питань щодо присвоєння статусу учасника бойових дій військовослужбовцям та бійцям Сил територіальної оборони.

13:47 22.11.2022

Звільнення від кримінальної відповідальності внаслідок скоєння злочину у стані крайньої необхідності або під впливом фізичного та психічного примусу

Звільнення від кримінальної відповідальності внаслідок скоєння злочину у стані крайньої необхідності або під впливом фізичного та психічного примусу

Повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України спричинило тимчасове захоплення наших територій. Заручниками цих подій стали місцеві органи державної влади, підприємства, установи, організації та пересічні українці, що залишилися жити й функціонувати на окупованих територіях внаслідок таких дій. Незаконна окупаційна влада створює умови для сумнівної співпраці із місцевими організаціями та жителями, дії яких українським законодавством можуть кваліфікуватися як кримінальні правопорушення.

13:40 22.11.2022

Працівники культури громади приймали вітання

Працівники культури громади приймали вітання

Сьогодні, у Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, відбулася зустріч керівництва відділу освіти, культури, молоді та спорту Вільшанської сільської ради із працівниками закладів культури громади. На зустріч завітав також сільський голова Сергій Мельник, який привітав присутніх з професійним святом.

17:10 09.11.2022

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА: Розлучення в умовах воєнного стану. Що необхідно знати українцям

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА: Розлучення в умовах воєнного стану. Що необхідно знати українцям

Війна в Україні внесла свої корективи у життя усіх українців. Так, під час війни шлюб стає однією із найвразливіших категорій особистого життя. Однак подружжя часто відкладає офіційне розірвання стосунків через те, що не знають як це зробити в нових реаліях війни. Слід розуміти, що воєнний стан не є перешкодою для розлучення. За загальними правилами розірвання шлюбних відносин можливе через органи державної реєстрації та через суд.

16:19 07.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь