A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

У селах Вільшанської громади відновлено пам’ятні знаки загиблим воїнам війн минулого століття

Дата: 09.10.2021 17:21
Кількість переглядів: 1748

Фото без опису

5 жовтня стало своєрідним днем-марафоном пам’яті для Вільшанської громади. Адже вслід за відкриттям меморіальної дошки загиблому Герою ООС Дмитру Бортніку, в інших селах відбулись відкриття та освячення пам’ятних знаків воїнам, що загинули у Другій світовій та Громадянській війнах.

Фото без описуПерше, що впало в очі голові громади та новопризначеним старостам при об’їзді сіл на початку роботи ради чинного скликання – напівзруйнований пам’ятний знак на братській могилі у Малій Волиці. Було невідкладно прийняте спільне рішення демонтувати пам’ятник та замовити і встановити новий.

Фото без описуНа відкриття пам’ятного знаку воїнам, які загинули смертю хоробрих у боях за Батьківщину у 1941-1945 роках, у Малій Волиці зібрались небайдужі місцеві жителі, голова, працівники та депутати сільської ради, старости округів громади, духовенство, представники 3 відділу Житомирського районного ТЦК та СП (військкомат м. Чуднів).

Фото без описуЗ вітальними словами виступили сільський голова Сергій Мельник, староста Майя Гонишнюк та директор Галіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Прокопчук, які закликали шанувати подвиг наших дідів і прадідів та свято берегти пам’ять про них. Читали вірші Віра Домалевська та Мар’яна Ништун, виконували пісні Тетяна Ніколайчук та Савелій Лещенко. Поіменно згадали жителів Малої Волиці, які не повернулись з фронтів Другої світової війни (всього з Малої Волиці пішли на війну 154 жителі, 50 з них загинули), а також трагічного загиблого Героя АТО Олександра Красноголовця. Пам’ять про загиблих воїнів вшановано хвилиною мовчання. Пам’ятний знак освячений, до його підніжжя покладено квіти.

Фото без опису

 

Фото без описуПри проведенні у квітні днів благоустрою на сільському кладовищі у Кілках до сільського голови Сергія Мельника звернулись місцеві жителі, які повідомили, що на цвинтарі розташовані дві братські могили, проте вони зовсім занехаяні, їх майже не видно за чагарниками, пам’ятний знак зруйнований. Звернувшись до джерел, інформацію підтвердив і староста Дмитро Сімашко. На замовлення сільської ради виготовлені два пам’ятні знаки загиблим під час Другої світової війни солдатам, щоб відновити пам’ять та історичну справедливість.

Фото без описуУчасть у відкритті пам’ятних знаків взяли жителі Кілок, представники сільської ради, працівники Волосівського старостату та культури, місцевий священик, представники 3 відділу Житомирського районного ТЦК та СП (чуднівський військкомат). Відкривали пам’ятники сільський голова Сергій Мельник та Володимир Бонарик –ветеран, що брав участь у бойових діях під час Другої світової війни, житель с. Кілки. На жаль, Володимир Семенович – єдиний ветеран Другої світової, що залишився у Вільшанській громаді, один за одним відважні учасники найстрашнішої війни минулого століття відійшли у вічність.

Фото без описуЗі словами вдячності за безцінний подвиг загиблих воїнів та закликом шанувати і берегти пам’ять про них виступили голова громади Сергій Мельник, староста Дмитро Сімашко, ведуча заходу Анна Семенюк. Проведено обряд освячення пам’ятних знаків, до братських могил покладено квіти.

Фото без описуТакож напередодні було встановлено пам’ятний знак воїнам, які загинули смертю хоробрих у боях за Батьківщину у 1941-1945 роках та поховані у братській могилі на сільському кладовищі у Трощі, та меморіальну дошку Захару Бондарчуку – червоноармійцю громадянської війни з війська Будьонного, вбитого у 1920 році та похованого у Карпівцях.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих земляків: героїв війн минулого та тих, що втрачають життя, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України на Сході України зараз.

Фото без опису

 

 

Доки живе наша пам’ять - живе їх подвиг.

 

Слава Героям України усіх часів!

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь