A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

У Галіївці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя українсько-російської війни Дмитра Бортніка

Дата: 07.10.2021 22:50
Кількість переглядів: 2276

Фото без опису

5 жовтня, незадовго до відзначення Дня захисників і захисниць України, на території Галіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся урочистий мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки Дмитру Бортніку, випускнику школи, жителю Галіївки, учаснику операції об’єднаних сил, який трагічно загинув 14 березня 2020 року внаслідок ДТП у Лисичанську, захищаючи територіальну цілісність України.

Фото без описуДмитро Бортнік народився 29 квітня 1995 року в Чуднові. Проживав у Галіївці. 2016 року закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Тоді ж прийшов служити в 30-ту окрему механізовану бригаду імені князя Костянтина Острозького. Загиблий військовослужбовець з 2016 року воював на передових позиціях на сході України. Займав посади командира взводу, роти, заступника начальника штабу одного з механізованих батальйонів.

Фото без описуМітинг-реквієм проведено за організації та участі колективу Галіївської школи, рідних Дмитра, керівництва та старост округів громади, учнівської молоді, представників 3 відділу Житомирського районного ТЦК та СП (військкомат м. Чуднів), небайдужих місцевих жителів, сільського священика.

Фото без описуДо родини та односельців загиблого Героя зі словами подяки за сина, чоловіка, батька, брата та справжнього воїна звернулися сільський голова Сергій Мельник, староста Анатолій Снігур, директор школи Тетяна Прокопчук та наголосили, що героїзм Дмитра вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як відвага, патріотизм, гідність, повага, любов і вірність.

Багато теплих слів прозвучало в пам’ять про загиблого бійця, який не вагаючись став на захист своєї держави. Настоятель місцевого храму провів обряд освячення. Пам’ять Героя вшанували  хвилиною мовчання та поклали  квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Фото без описуВільшанська громада завжди пам’ятатиме свого земляка, який віддав найдорожче, захищаючи незалежність і цілісність Батьківщини.

Сьогодні багато наших земляків бере участь у неоголошеній війні на Сході України, яка забрала не одне життя воїнів, що стали на захист рідної землі. Життя Дмитра Бортніка завжди буде прикладом для нас, адже вдивляючись в його мужнє обличчя та щирий погляд, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів.

Дмитро загинув, захищаючи наше завтра. Світла пам’ять про воїна назавжди залишиться з нами.

Герої не вмирають!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь