A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська сільська рада
Вільшанська сільська рада Житомирського району Житомирської області

Розпочинаємо розробку Стратегії розвитку громади

Дата: 09.03.2021 22:56
Кількість переглядів: 940

Фото без опису

4 березня у приміщенні сільської ради відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Вільшанської громади на період до 2027 року за участі залучених експертів. Фото без опису

Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Основним завданням цього документу є досягення довгострокових цілей розвитку громади. Також Стратегія – це інструмент покращення конкурентоспроможності громади, оскільки зможе допомогти привернути увагу інвесторів та грантодавців.

Фото без опису

Дмитро Клименко, залучений експерт зі стратегічного планування, пояснив, що стратегія розвитку громади – не просто документ з цифрами, це визначення майбутнього, до якого прагне громада. Над стратегічним планування розвитку громади працюватиме робоча група, утворена з представників усіх верств населення територіальної громади. Робочою групою буде сформовано головні (стратегічні) цілі та план дій, тобто логічних послідовних заходів, спрямованих на досягнення цих цілей з використанням спеціальних механізмів.

Фото без опису

Стратегічний план спрямовується на вирішення виключно тих завдань, які підтримуються всією територіальною громадою.

«Стратегія розвитку – це важливий крок у формуванні якісно нового підходу до управління ресурсами громади. Крім того, процес розробки цього документу допоможе залучити активних мешканців до формування майбутнього Вільшанської громади», – зазначив Дмитро Клименко.

Присутні ознайомились з етапами підготовки Стратегії розвитку Вільшанської громади, орієнтовним планом наступних засідань робочої групи, обговорили підготовку соціально-економічного аналізу та проведення опитування мешканців і підприємців. Адже ці матеріали – важлива частина Стратегії.

Фото без опису

Координуватимуть процес розроблення Стратегії розвитку Вільшанської територіальної громади залучені експерти Дмитро Клименко та Георгій Федорук, які допоможуть дослідити ресурси громади, її проблеми та сильні сторони й спланувати витрату коштів бюджету так, щоб переваги підтримати, а недоліки знівелювати, тим самим забезпечивши сталий розвиток громади. Фото без опису

«Ми готові до цієї роботи, і зробимо це максимально прозоро та публічно. Стратегія дозволить нам чітко сформулювати наші плани на майбутнє та знайти ресурси для їх впровадження», – наголосив сільський голова Сергій Мельник.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь